• Etusivu
  • Hoitotyöt

Vuoden 2020 puutarhatuote on TRICO Garden tuhoeläinkarkote

Rakentajan toimitus
Päivitetty 20.04.2020
20204_63746.jpg

Tuhoeläinkarkoite TRICO Garden

Puutarhaliitto tiedottaa: Suomen Puutarhakauppiaat ry:n valinta vuoden 2020 tuoheläinkarkotteeksi on Bernerin markkinoima TRICO Garden tuhoeläinkarkote. Valintaa on tehty jo vuodesta 2009 alkaen, tarkoituksena suositella kotipuutarhureille sopivaa tuotetta, jota Suomen Puutarhakauppiaat ry suosittelee. TRICO Garden tuhoeläinkarkotetta käytetään havu- ja lehtipuiden, pensaiden ja koristekasvien suojaamiseen hirvieläinten tuholta.

Suomen Puutarhakauppiaat ry valitsee vuosittain ajankohtaisen puutarhatuotteen, joka ansaitsee kuluttajien huomion. Vuoden Puutarhatuotetta on valittu vuodesta 2009 lähtien. Valintaperusteena on innovatiivinen ja laadukas, suomalaiselle kotipuutarhurille sopiva tuote, jota Suomen Puutarhakauppiaat ry suosittelee.

Perustelut Trico Garden valinnalle:

Suomessa valkohäntäpeuran kanta on vahvistunut merkittävästi usean vuoden ajan. Suomen Luonnonvarakeskus Luke:n julkaiseman tutkimustiedon mukaan valkohäntäpeurakanta talvella 2017–2018 oli noin 98100 yksilöä ja kasvoi edellisvuodesta 12,5 %. Talvella 2018–2019 kanta oli jo noin 111500 yksilöä ja kasvua edellisvuodesta arvioidaan olevan 7%. Valkohäntäpeurat aiheuttavat merkittävää taloudellista tuhoa kotipuutarhoissa syöden kotipuutarhaan istutettuja kasveja. Myös punkit leviävät tehokkaammin kotipuutarhoihin valkohäntäpeurojen mukana.

Trico Garden on Berner Oy:n markkinoima täysin luonnonmukainen tuhoeläinkarkote, jonka käyttötarkoitus on havu- ja lehtipuiden, pensaiden ja koristekasvien suojaaminen hirvieläinten kuten peurojen ja kauriiden tuhoilta. Tuotteen tehoaineena käytetään lampaanrasvaa, jonka haju on hirvieläimille epämiellyttävä, eivätkä käsitellyt taimet maistu niille. Vuoden Puutarhatuote -valinnan perusteena on usean vuoden hyvät käyttökokemukset ammattikäytössä, aiheen ajankohtaisuus ja saatavuuden mahdollistaminen myös kuluttajille. "Olemme valinnasta todella iloisia ja ylpeitä", kertoo Bernerin tuotepäällikkö Sorja Mattsson. Trico Garden – karkotteen innostunut vastaanotto kotipuutarhureiden piirissä vastaa näkemystämme tuotteen tarpeellisuudesta, hän lisää.

Suomen Puutarhakauppiaat ry haluaa tuoda kuluttajien tietoisuuteen laadukkaan ja luonnonmukaisen karkotteen suojaamaan kotipuutarhoihin istutettuja kasveja.

"Kasvit ruiskutetaan laimennetulla Trico Garden -valmisteella kuivalla säällä. Pitkän suojavaikutuksen saamiseksi valmisteen on kuivuttava kasvin pinnalle, joten sumutusta ei kannata tehdä sateen uhatessa", opastaa Mattsson.
Valkohäntäpeuroja on hirvittävän paljon asutusten lähellä.
Valkohäntäpeuroja on hirvittävän paljon asutusten lähellä.

Lisätiedot:

Suomen Puutarhakauppiaat ry, Oili Sinilehto, 0405159715, info@puutarhakauppiaat.fi

Berner Oy, Sorja Mattsson, puh. 050 3686556,sorja.mattsson@berner.fi

Lähde: Puutarhaliiton tiedote 03.12.2019

Hoitotyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20232_69334.jpg
Kaunis ja toimiva piha
Kompostointialue on tärkeä osa toimivaa puutarhaa. Alueen ei tarvitse olla pihan perimmäisin ja pimein nurkka – maatuvien jätteiden viimeinen leposija, vaan siitä voi luoda juuri omaan puutarhaan sopivan monikäyttöisen, toimivan ja jopa ihanan ja virkistävän sopukan.Itse kompostoimiseen voi luontosieluinen jopa hullaantua niin, että kevään merkiksi lintujen laulun lisäksi muodostuu Pikakompostorista talven aikana tulleen mustan aarteen levittäminen puiden ja pensaiden juurelle. Tunne siitä, että saa palauttaa jotain takaisin luontoon ja levittää "omatekemää" kompostimultaa on riemastuttava!
20065_97.jpg
Perennoja koon mukaan
Matalia kivikko- ja reunaperennojaMatalia perennoja ovat mm. rönsyakankaali, kaukasianpitkäpalko, alppitähti, tarharistikki, kaunokainen, karpaattienkello, hopeahärkki, kesäpikkusydän, ketoneilikka, sammalleimu, kuunlilja, keijunkukka, esikko, maksaruohot, patjarikko, mehitähti, pikkutalvio ja sarviorvokki.Lisätietoa kasveista löydät Puutarha.netin Kasvikortistosta...
20233_67507.jpg
Tunnetko pihasi linnut?
Oletko vannoutunut lintubongari vai kuulutko joukkoon, joka tunnistaa ehkä muutaman yleisimmän kuten harakan ja talitintin? Tähän on nyt koottu tavallisimmin pihapiirissä tutuksi tulevia lintuja. Pesimäalueista sekä vuodenaikojen vaihteluista johtuen kaikkia lintuja ei aivan joka pihassa joka päivä näe.Mutta tehdäänpä linnut tutuksi:
20232_80908.jpg
Kotipuutarhan syksy
Syyskesän kasvirunsaus houkuttelee nauttimaan pimenevistä illoista ja sadon runsaudesta puutarhassa. Viilenevät säät ja kosteat yöt mahdollistavat myös uusien monivuotisten kasvien nopean kasvuunlähdön. Vielä ei ole myöhäistä toteuttaa kesän aikana kypsyneitä puutarhaunelmia.
202112_74018.jpg
Vieläkö kotimaista omenaa saa? Katso myös vinkit omenan käytölle
Tiesitkö, että kotimaista omenaa on saatavissa myös talvellakin? Entä mikä on suomalaisten suosikkiomena?Omena vaatii kypsyäkseen paljon lämpöä ja siksi pohjoinen sijainti voi rajoittaa omenanviljelyä jonkin verran. Omenat kasvavat kookkaiksi, kun elokuu on sopivan sateinen ja kosteutta on maassa riittävästi. Sadosta saadaan laadukas, jos ei ole kasvitauteja, kuten omenarupea tai pihlajanmarjakoita.
20166_46733.jpg
Kuinka paperituotteet lajitellaan?
Voiko kaikki paperituotteet tunkea sellaisenaan kierrätykseen?Vastaus:Kaikki paperi, joka tulee postiluukusta tai -laatikosta, kelpaa paperinkeräykseen. Kaupasta hankittavat pahviset tuotepakkaukset kuuluvat puolestaan keräyskartongin joukkoon. Kaiken puhtaan ja kuivan paperimateriaalin voi siis aina kierrättää; lajittelemalla keräyspaperit oikein säästät rahaa ja luontoa!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton