• Etusivu
  • Sisustus

Vuolukiviastioilla uusia tapoja ruoanlaittoon

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 17.10.2019
20179_50224.jpg

Tulikivi Cooking -ruoanvalmistussarja tarjoaa uudenlaisen tavan valmistaa ruokaa.

Uudet vuolukiviastiat ovat oiva ratkaisu ruoanlaittoon esimerkiksi takan tulipesässä, leivinuunissa, grillissä tai vaikka sähköuunissa. Näiden ruoanlaittotuotteiden pääosassa on suomalainen vuolukivi, jonka erinomainen lämmönvarauskyky on edukseen myös ruoanvalmistuksessa.

Kuumana kokkaukseen - kylmäksi tarjoiluun

Vuolukivi on turvallinen materiaali ruoanlaittoon, sillä siitä ei irtoa ruokaan mitään ylimääräistä – ei edes makua. Takassa tai uunissa kuumennetut ruoanlaittovälineet voi nostaa suoraan pöydälle ja kypsentää suoraan niiden päällä. Näin voi tarjota näyttävää ohjelmaa esimerkiksi illanistujaisiin.

Hyvin kuumennetun vuolukiven kyky varata lämpöä pitkään on uskomaton: jos paistokiveä on kuumennettu 300 asteessa pari minuuttia, sen lämpö on 15 minuutin kuluttua yhä 200 astetta ja puolen tunnin päästä yli 150 astetta!
Vuolukiven varaaman lämmön avulla voit kypsentää paistokivelle asetetun kalafileen, lihan ja kasvikset vaivatta. Raa'an pihvin voit kypsentää mureaksi pöydälle nostetun, kuumennetun pihvikiven sisässä ilman erillistä esikypsennystä.

Tarve pitää tarjottavat kylmänä? – Sekin onnistuu. Vuolukiviset astiat voi nimittäin viilentää pakastimessa. Viileyttä hohkaavat astiat pitävät tarjoilut raikkaina pitkään.

Lisää Tulikivi Cooking -sarjasta.

Herkulliset haudutetut padat ja mureaksi paistuneet pihvit onnistuu Tulikivi Cooking -ruoanvalmistussarjan avulla.
Herkulliset haudutetut padat ja mureaksi paistuneet pihvit onnistuu Tulikivi Cooking -ruoanvalmistussarjan avulla.

Ruoanlaittosarjaan kuuluvat:

  • Vuolukiviset paistokivet. Ihanteellisia alustoja rapeapohjaisten pizzojen, leipien ja pullien paistamiseen. Saatavilla kahta eri kokoa: 29 x 29 cm ja 23 x 14 cm. Mukana tammesta tehty puinen alusta, jonka päälle kuuman astian voi nostaa pöytään.
  • Vuolukivinen pata. Syvää aromia ja mureutta hitaasti hauduttaen. 2,5 litraisella padalla valmistat herkulliset puurot ja pataruoat, jotka säilyvät padassa lämpimänä pitkään uunista ulosoton jälkeenkin.
  • Pihvikivellä mureat pihvit. Kypsennä pihvisi mureaksi ja tasaisesti pihvikiven avulla. Voit laittaa raa'an pihvin kuumennetun pihvikiven sisään ilman esikypsennystä.
  • Puolen litran ruukut. Puolen litran ruukkuihin voit helposti tehdä valmiiksi jokaiselle ruokailijalle oman annoksen. Onko ruoanlaitto harrastuksesi? Ruukkuihin voit nimittäin helposti loihtia myös tasting-menun.
  • Valurautaparila. Grillaisitko takassa? Nyt se on mahdollista, sillä valurautaparilaa voit käyttää sellaisenaan erilaisten raaka-aineiden grillaamiseen nimenomaan takassa. Sitä tarvitaan myös vuolukiviastioiden alle, kun kokataan takassa hiilloksella. Parila on kooltaan 30 x 30 cm.
  • Takkakokkauksen perusväline jaloillaan seisova metallinen grilliritilä. Nosta takan tulipesään tulen sammumisen jälkeen ja asettele grillattavat tuotteet suoraan ritilälle. Huom! Jos ritilän päälle nostetaan vuolukiviastioita, väliin on laitettava valurautaparila.

Grilliritilä kuuluu vakiotoimituksena kaikkiin Karelia-mallin takkoihin.

Tulikivi-Cooking -tuotteita voit hankkia Tulikivi-studioilta sekä Tulikiven omasta verkkokaupasta.
Klikkaa tästä tiesi verkkokauppaan!
Löydä lähin Tulikivi-studio

Tulikivi Oyj
Sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20235_81741.jpg
Takan tehot yhdistettynä kamiinan kokoon: voiko pieni olla tehokas?
Niinhän se on, tulisija vaatii ympärilleen tilaa – vai vaatiiko? Tulikivi tuo esille malliston, jossa takan tehot on yhdistetty kamiinan kokoon. Voiko pieni olla tehokas?
20096_17436.jpg
Hyötypuutarhaa taulukkoina
Hyötytarha elää kesä toisensa jälkeen tietyssä rytmissä. Lajivalinnalla ja esikasvatusta hyödyntämällä voidaan perustaa kasvimaa, josta saadaan satoa keväästä talven alkuun.Alla olevassa taulukossa on keskeisten hyötykasvien kylvö- ja sadonkorjuuaikoja.
Ötököitä huonekasvin lehdellä
Viikon kysymys: Mikä tuhohyönteinen huonekasveissa?
Kuvassa olevia pikku tuhohyönteisiä (pituus muutama mm) on löytynyt useiden huonekasvien lehtien alapinnoilta. Useita huonekasveja on jo ehtinyt kuolla ennen kuin huomasin hyönteiset. Ne hyppäävät jos niitä koskee.  Niitä on löytynyt aloeverasta , saintpauliasta, käärmekaktuksesta, korallikaktuksesta, samettilehdestä, laikkuvehkasta, rahapuusta, juorusta ja kuningaskissuksista.Olen niitä yksitellen pinsetillä ottanut pois ja laittanut kuumaan veteen. En haluaisi käyttää tuholaismyrkkyä, mutta mikä voisi auttaa? 
20174_48817.jpg
Harmittaako härme?
Härme saa uudet tiili- tai betonipinnat näyttämään ikäviltä. Pintaan ilmestyvä vaalea, laikukas tai harsomainen kerros harmittaa varsinkin uuden pihan omistajaa.
20227_79102.jpg
Sinivuokko ei aina olekaan sininen
Sinivuokkoeli lehtosinivuokko (Hepatica nobilis) on kevään varhaisimpia kukkijoita. Sen herkät kukat värittävät metsänpohjia jo huhtikuussa, vaikka kukinnan huippu osuukin yleensä toukokuun puolelle. Toisinaan sinivuokko innostuu kukkimaan uudelleen syksyllä – ja säiden salliessa vaikka keskellä talvea.
2308_449370055_201311195141.jpg
Tee itse tuikkulyhtyjä - ja anna vaikka lahjaksi
Kauniiksi päällystettyjä lasipurkkeja voi käyttää tuikkulyhtyinä ja erilaisina säilytyspurkkeina. Koristellut lasipurkit soveltuvat kynien, askartelutarvikkeiden tai vaikka makaronien säilytykseen. Niitä voi käyttää maljakkoina ja toki niihin voi päällystämisen jälkeenkin säilöä syksyn satoa.Tuikkulyhdyt ovat erityisen näyttäviä ryhminä ja niitä voi ripustaa kauniiksi kokoelmaksi myös puutarhaan. Kynttilän kaveriksi lyhtyihin voi laittaa koristekiviä tai -hiekkaa. Kiva lahja syntyy itse tehdystä tuikkulyhdystä ja kauniilla paperilla päällystetystä tulitikkurasiasta yhdessä.Ps. Lyhtyyn voi kynttilän sijasta laittaa myös jouluvalosarjan tai led-kynttilän. Turvallisuussyistä led-kynttilää kannattaa käyttää etenkin pienemmissä lasipurkeissa. Pienellä suuaukolla olevassa lasipurkissa lämpö nimittäin nousee nopeasti ja siksi aina on olemassa räjähdysvaara. Myös parafiini- ja steariinikynttilät leimahtavat helposti lämmön noustessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton